Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Typevalg af nye pansrede patruljekøretøjer godkendt

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
  Forsvarets nye pansrede patruljekøretøjer Eagle V
  EAGLE 5 i forbindelse med afprøvningen i 2016. Køretøjet til højre er Hærens eksisterende pansrede patruljekøretøj EAGLE IV. 

  Typevalg af nye pansrede patruljekøretøjer godkendt  

  Forsvarsministeriet har betinget godkendt FMI indstilling om typevalg af nye pansrede patruljekøretøjer (PPK), under forudsætning af at Finansudvalget godkender indstilling om aktstykke.

  04-05-2017 - kl. 13:55
  Forsvarsministeriet har betinget godkendt FMI indstilling om typevalg af nye pansrede patruljekøretøjer (PPK), under forudsætning af at Finansudvalget godkender indstilling om aktstykke. Initialanskaffelsen omfatter 36 PPK. Leverandøren er schweiziske General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH. og deres model EAGLE 5. Leveringen forventes at ske i perioden fra andet kvartal 2018 – april 2019.

  Initialanskaffelsen er 36 PPK og den samlede kontrakt omfatter også en systemhusaftale med en løbetid på 15 år, der skal understøtte driften af systemerne med henblik på reservedele, tilbehør og service og support nationalt og ved indsættelse af køretøjerne internationalt. Den samlede kontraktsum er kommercielt fortrolig.

  Systemhusaftalen kan forlænges i op til to perioder af fem år – i alt 25 år. Leverandøren forpligtes til industrisamarbejde på 100 pct. af kontraktbeløbet.