Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Sonarer og torpedoer til SEAHAWK-helikopterne

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
  MH-60R SEAHAWK-helikopter
  MH-60R SEAHAWK-helikopter. 

  Sonarer og torpedoer til SEAHAWK-helikopterne 

  Som et led i Forsvarets evne til at deltage i anti-ubådskrigsførelse (ASW) anskaffer FMI nu dyppesonarer og torpedoer til MH-60R SEAHAWK-helikopterne. Alle ni helikoptere forberedes til ASW-rollen.

  06-04-2020 - kl. 09:20
  Anskaffelsen indeholder blandt andet sonarer, sonarbøjer og torpedoer samt forberedelse af helikopterne til ASW-rollen, opdatering af SEAHAWK-simulatoren, træning af besætning og teknikere, støtteudstyr, reservedele med mere. Anskaffelsen sker som en Foreign Military Sales-case (FMS) med US Navy.

  Seahawk-helikopter med sonarbøje
  Sonarbøje på US Navy MH-60R SEAHAWK.

  De danske SEAHAWK-helikoptere er allerede forberedt til sonarudstyr og torpedoer, hvorfor selve modifikationen af helikopterne til ASW-rollen er begrænset og primært omfatter en softwareopdatering. Uddannelsen ved US Navy og opdateringaf SEAHAWK-simulatoren forventes påbegyndt i 2022. Selve ASW-udstyret og torpedoerne forventes leveret i perioden 2023-2026.

  Sonarbøje-launcher på en US Navy MH-60R bliver opladet med sonarbøjer
  Sonarbøje launcher på en US Navy MH-60R bliver opladet med sonarbøjer.

  Med indgåelsen af FMS-cases på ASW-udstyr til SEAHAWK-helikopterne vil Forsvaret kunne opstille en helt ny og effektiv kapacitet til anti-ubådskrigsførelse.