Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nye våbendagsigter til Forsvaret

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
  Nye våbendagsigter til Forsvaret
  Nye våbendagsigter til Forsvaret. 

  Nye våbendagsigter til Forsvaret 

  Efter en række grundige tests og drøftelser med brugernes repræsentanter fra Hærkommandoen og Danske Artilleriregiment, er det blevet besluttet, at Elcan Specter Dual Role (DR) er den rette afløser af Elcan C79.

  16-06-2020 - kl. 10:00
  De nye våbendagsigter har en variabel forstørrelse, 1-4x forstørrelse, som anskaffes til gevær- og let maskingevær samt 1,5-6x forstørrelse, som anskaffes til tungt maskingevær.

  Den variable forstørrelse er en stor fordel for skytten, der hurtigt og enkelt kan skifte mellem forstørrelser ved at påvirke et lille håndtag på siden af sigtet. Denne fleksibilitet, sammen med et  trådkors, hvilket kan belyses på to forskellige måder, sørger for et dynamisk skifte under engagering af mål. Det gælder i forskellige situationer og på forskellige afstande, hvor bullet-drop indikatorer og forsigte-mærker i trådkorset kan bruges i såvel dagslys som mørke.

  Indstillet til 1x forstørrelse og med den kraftige belysning indstillet kun på centerpletten kan SpecterDR i de fleste situationer effektivt erstatte et rødpunktsigte – alt indenfor et split sekund, og uden den besværlige af- og påmontering.

  De nye dagsigter anskaffes i tre varianter, tilpasset Forsvarets krav om ballistik, farve og tilbehør:
  1-4x til 5.56mm gevær
  1-4x til 7,62mm let maskingevær
  1,5-6x til 12,7mm tungt maskingevær

  Hæren har i første omgang prioriteret Stående Reaktionsstyrke (SRS). Alle M60 LMG og alle TMG i Hæren får de nye sigter. Vi forventer en levering i første og andet kvartal af 2021. De gamle ELCAN fastholdes dog umiddelbart inden til andet bliver besluttet.