Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Fem firmaer er prækvalificeret til at kunne byde på nye artillerisystemer til Hæren

  Indholdsområde

   
  Nyheder 
   

  Fem firmaer er prækvalificeret til at kunne byde på nye artillerisystemer til Hæren 

  FMI har gennemført evaluering af ansøgere til prækvalificering i forbindelse med udbuddet om anskaffelse af nye artillerisystemer til Hæren.

  08-04-2016 - kl. 12:00

  Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har i forbindelse med anskaffelsen af artillerisystemer til Hæren kørt ad to parallelle spor; et udbudsspor, samt et spor, hvor mulighederne for anskaffelse af artillerisystemer i rammen af det norske udbud er blevet undersøgt. Undersøgelsessporet er afsluttet med beslutning om ikke at anskaffe sammen med Norge, men fortsætte med udbudssporet.

  Dermed fortsætter Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse udbuddet, hvor prækvalifikation nu er gennemført. Evalueringen af ansøgere til prækvalificering har ført til, at i alt fem firmaer er blevet prækvalificeret til at kunne byde på opgaven med at levere nye artillerisystemer til forsvaret.

  Godkendt til at afgive bud

  Ifølge udbudsbekendtgørelsen skulle Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse prækvalificere mellem tre og fem ansøgere.

  Da der i udgangspunktet var seks konditionsmæssige ansøgninger om prækvalifikation skal Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse prækvalificere det maksimale antal ansøgere indenfor den angivne ramme på tre til fem kandidater.

  Indstilling til prækvalificering

  Prækvalifikationsfasen i et udbud beskæftiger sig ikke med specifikke produkter, men evaluerer virksomhedernes formåen. Følgende fem ansøgere er blevet prækvalificeret (nævnt i alfabetisk rækkefølge):

  • BAE Systems Land & Armaments, USA
  • Elbit Systems, Israel
  • Hanwha Techwin, Sydkorea
  • Huta Stalowa Wola, Polen
  • Nexter Systems, Frankrig