Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Karriereveje 
IT-konsulent
Som IT-konsulent i FMI er der god mulighed for en karrierevej, hvor man kan udnytte sin kreativitet og evner til at tænke i nye baner.

IT-konsulent 

Alt IT under Forsvarsministeriets område er samlet under FMI, og vi har  til opgave at drifte og udvikle alle IT-systemer, og ikke mindst varetage ansvaret for IT-sikkerheden i hele Forsvarsministeriets koncernen. Til at varetage disse opgaver er ca. 300 ansatte med forskellige baggrunde og kompetencer, som løser mange forskellige opgaver.

Vores kerneopgave er, at sørge for at soldaterne har det bedst mulige materiel til rådighed indenfor den gældende budgetramme, hvad enten det er kampvogne, fly, skibe, radarsystemer, våben, ammunition, IT-systemer, kommunikation eller lignende. Nu og i fremtiden. 


IT konsulent, arkitekt, udvikler eller specialist

IT medarbejdere i FMI er ofte knyttet til at drifte IT-systemer i Forsvarsministeriets koncern. Med det fører en meget bred opgaveportefølje, som blandt andet inkluderer overvågning af systemer og servere, arbejde med scripts, support til brugere i andre dele af organisationen samt udvikling af vejledninger og guides m.m.

Afhængig af den uddannelsesmæssige baggrund og erfaring kan arbejdsopgaverne også være knyttet til udvikling af nye IT-systemer, projekter el.lign.

IT-divisionen dækker og servicerer hele Forsvarsministeriets koncern, hvorfor alle IT-udviklingsopgaver er forankret her. Det betyder, at der også er god mulighed for en karrierevej, hvor man kan udnytte sin kreativitet og evner til at tænke i nye baner.

Der kræves ingen specifik uddannelse for at få en karriere inden for IT-området i FMI, dog har mange medarbejdere en uddannelsesmæssig baggrund som fx IT-supportere, IT-ingeniører, dataloger el.lign. Der er dog også medarbejdere, som er selvlærte, og gennem mange års erhvervserfaring er blevet specialister inden for deres område.


Karrieremuligheder for IT-konsulenter

I IT-divisionen er der generelt meget stort fokus på løbende kompetenceudvikling og efteruddannelse. Da der konstant sker udvikling inden for IT-området, er det nødvendigt, at medarbejderne hele tiden holder sig opdateret på den nyeste viden. Derfor er det også i IT-divisionen, at der prioriteres flest midler pr. medarbejder til kompetenceudvikling. 

Relevant kompetenceudvikling vil variere efter, hvilket et område man beskæftiger sig inden for, dog kan det fx være inden for outlook og exchange, brugeradministration, eksterne kurser ved systemleverandører som fx Microsoft m.m. 

Ledige jobs som IT-konsulent

Vi slår løbende de ledige IT-stillinger op på www.forsvaret.dk/job
Afhængig af din uddannelsesbaggrund kan du vælge mellem civile eller militære stillinger. Du kan også sortere de ledige stillinger på geografisk område samt underkategorier. Du har ligeledes mulighed for at tilmelde dig jobagenten.
Sidst opdateret 07-08-2019 - kl. 14:20