Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Karriereveje 
Ingeniør i FMI
Som ingeniør i FMI skal du altid være på forkant med den teknologiske udvikling.

Ingeniør 

FMI er en af Danmarks største offentlige ingeniørarbejdspladser. Vi beskæftiger forskellige former for ingeniører - både diplomingeniører og civilingeniører, inden for fagområderne såsom elektronik og IT, nano-, maskin- og radarteknologi, kemi osv.

Vores kerneopgave er, at sørge for at soldaterne har det bedst mulige materiel til rådighed indenfor den gældende budgetramme, hvad enten det er kampvogne, fly, skibe, radarsystemer, våben, ammunition, IT-systemer, kommunikation eller lignende. Nu og i fremtiden.

Teknisk rådgiver

Som ingeniør i FMI bliver man vores tekniske rådgiver, som med sin tekniske specialviden vurderer, udfordrer og optimerer det materiel, som Forsvaret skal indkøbe og allerede har indkøbt. En af de vigtige opgaver vil derfor være at være på forkant med udviklingen inden for sit fagområde. Ingeniøren skal samtidig have en forståelse for, hvad det er for nogle krav, materiellet skal leve op til, og hvordan det anvendes i Forsvaret.

Projektleder

Mange ingeniører bliver projektledere på projekter af forskellige størrelser lige fra mindre udviklingsprojekter til større indkøbsprojekter. Ved sådanne opgaver vil der være tæt samarbejde med den øvrige del af organisationen fx indkøbsdivisionen, juridisk afdeling, økonomidivisionen og lignende.


Karrieremuligheder for ingeniører

Faglig udvikling

Netop fordi vi har så mange ingeniører ansat inden for et væld af forskellige fagområder, er der også rigtig mange muligheder for den enkelte ingeniør – man kan fx specialisere sig eller prøve kræfter med flere forskellige fagområder. Det er derfor også meget almindeligt at en ingeniør, som en del af en faglig udvikling, skifter stilling internt i FMI.

Som ingeniør er der også mulighed for at avancere til chefniveauet. Her vil man komme længere væk fra det konkrete fagtekniske arbejde for i højere grad at bruge tid på personaleledelse, personaleudvikling, koordinering og delegering af de faglige opgaver. Chefniveauet har dog typisk fortsat det overordnede ansvar for systemerne.


Ledige jobs som ingeniør

Vi slår løbende de ledige ingeniørstillinger op på www.forsvaret.dk/job
Afhængig af din uddannelsesbaggrund kan du vælge mellem civile eller militære stillinger. Du kan også sortere de ledige stillinger på geografisk område samt underkategorier. Du har ligeledes mulighed for at tilmelde dig jobagenten.
Sidst opdateret 07-08-2019 - kl. 13:36