Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Industri 
udbud med forhandling

Udbud med forhandling 

Et udbud med forhandling gennemføres i mindst fire faser:

  • Prækvalifikation
  • Foreløbigt tilbud
  • Forhandling
  • Fornyet/endeligt tilbud

I første fase annoncerer FMI efter virksomheder, der gerne vil prækvalificeres. I annoncen/udbudsbekendtgørelsen angiver FMI nogle objektive og ikke diskriminerende kriterier, der bliver brugt ved prækvalifikationen. Derefter udvælger FMI et antal virksomheder.

I anden fase får de prækvalificerede virksomheder tilsendt det egentlige udbudsmateriale til udarbejdelse af deres endelige tilbud.

Mulighed for tilbagemelding

I tredje fase evaluerer FMI virksomhedernes tilbud og der gives tilbagemelding til hver enkel på forhandlingsmøder.

Der er ikke tale om en traditionel forhandling, men en mulighed for FMI til at give tilbudsgiverne tilbagemelding på gode og dårlige elementer i deres tilbud.

Samtidig har virksomhederne mulighed for at påpege, hvor de ser mulighed for forbedringer i FMI's udbudsmateriale.

Revideret udbudsmateriale

I fjerde fase udsender FMI et revideret udbudsmateriale til virksomhederne, hvorefter virksomhederne udformer et fornyet/endeligt tilbud.

Tredje og fjerde fase kan gentages, så der bliver flere forhandlingsrunder. Denne udbudsform er velegnet, når der er tale om en kompliceret opgave, eller når FMI ikke er sikker på hvad virksomhederne på markedet kan tilbyde.

Udbudsformen er ikke så velegnet, når der skal købes standardvarer. Mellem 285 og 385 dage Afhængigt af hvor kompleks en anskaffelse er, tager et udbud med forhandling normalt mellem 285 og 385 dage fra projektets start til indgåelse af kontrakt.

Er ofte ikke lagervarer

Hertil kommer selve leveringstiden for det der skal anskaffes, da et stort antal af forsvarets anskaffelser angår materiel og/eller tjenesteydelser, der ikke er lagervarer hos leverandøren.

Der kan derfor være en vis produktionstid, fra FMI har indgået kontrakten, til vi reelt modtager det materiel eller den ydelse, der er anskaffet.

Sidst opdateret 16-06-2017 - kl. 15:03