Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Industri 
Offentlig udbud

Offentligt udbud 

Ved et offentligt udbud offentliggør FMI en udbudsbekendtgørelse på statens udbudsplatform og Tenders Electronic Daily (TED).

Her bliver alle virksomheder opfordret til at afgive deres tilbud. Formen er velegnet, når FMI kan acceptere, at der kan komme et meget stort antal tilbud ind.

Der kan for eksempel være tale om et udbud på en ukompliceret anskaffelse af en standardvare, hvor leverandørerne alene konkurrerer på prisen, hvilket gør det nemt at sammenligne tilbuddene.

FMI kan dog også bruge udbudsformen, hvis der er meget få tilbudsgivere på markedet. Så er der ikke brug for at fravælge tilbudsgivere, hvis de i øvrigt er egnede.

Mellem 150 og 210 dage

Afhængigt af hvor kompleks en anskaffelse er, så tager et offentligt udbud normalt mellem 150 og 210 dage fra projektet starter, til FMI indgår en kontrakt.

Hertil kommer selve leveringstiden for det der skal anskaffes, da et stort antal af forsvarets anskaffelser angår materiel og/eller tjenesteydelser, der ikke er lagervarer hos leverandøren.

Der kan derfor være en vis produktionstid, fra FMI har indgået kontrakten, til vi reelt modtager det materiel eller den ydelse, der er anskaffet.
Sidst opdateret 12-10-2016 - kl. 13:04