Per Pugholm Olsen udtaler i Elling: ”Vi har en stærk konkurrence på vej, og de prækvalificerede leverandører har alle vist stort engagement og kapacitet til at løfte denne opgave.”

Chefen for FMI, generalløjtnant Per Pugholm Olsen ifm. besøget i dag ved ”Krudten” i Elling.

De tre prækvalificerede virksomheder til ammunitionsproduktion i Danmark i dag mødtes i dag med repræsentanter fra forsvaret, herunder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) og Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i Elling ved Frederikshavn, hvor fabriksfaciliteterne ”Krudten” ligger.

 

FMI præsenterede udbudsmaterialet, som er udgangspunktet for konkurrencen. For bordenden sad chefen for FMI, generalløjtnant Per Pugholm Olsen.

 

Per Pugholm Olsen udtaler i Elling:

Vi har en stærk konkurrence på vej, og de prækvalificerede leverandører har alle vist stort engagement og kapacitet til at løfte denne opgave.

National forsyningssikkerhed

Ammunitionsproduktion har vist sig som en kritisk komponent for national sikkerhed, ikke mindst i lyset af krigen i Ukraine. Danmark kan ikke udelukkende stole på det globale marked for ammunition i fremtidige krisesituationer.

 

Der er derfor truffet en politisk beslutning om, at Danmark skal genetablere ammunitionsproduktion nationalt. Det handler om at sikre en stabil og pålidelig forsyningskæde, som kan modstå fremtidige kriser.

 

Danmark som alliancepartner

De næste seks måneder bliver afgørende for at få indgået aftaler om produktion af både stor- og småkalibreret ammunition.

 

Per Pugholm Olsen siger:

Vi forventer, at en vinder af konkurrencen vil være fundet ved udgangen af første kvartal 2025. Det vil sikre, at Danmark ikke kun kan opretholde en stabil forsyning af ammunition i eget forsvar, men også styrke vores rolle som pålidelig alliancepartner i NATO. Genetableringen af ammunitionsproduktion vil desuden styrke vores forsvarsindustri i Danmark generelt, hvor vi har brug for ekspertise og knowhow forankret nationalt.

De kommende forhandlinger vil omfatte mange aspekter, fra økonomi og produktion til sikkerhedsafstande og infrastruktur. FMI ser frem til en god proces.