Nye mobile generatorer til Forsvaret - her 35kW på række

35kW generatorer på række

Dermed kan leverandøren nu gå i gang med udvikling af generatoranlæggene, og afdelingen Kapacitetsansvarlig Land (KALA) i FMI ser sammen med brugerne frem til at støtte leverandøren med test, eventuelle tilpasninger og godkendelse. Inden der bestilles større serier, vil første udgave af hver type (størrelse) blive afprøvet af brugerne.


Der planlægges på anskaffelse af mobile generatorer i ydelsesklasserne 200 kW, 100kW, 35kW, 15kW og 7,5 kW. De tre sidstnævnte kan være monteret på en påhængsvogn. I kontrakten indgår også en supportaftale med bl.a. uddannelse af brugere og fagligt personel.


De nye generatoranlæg skal erstatte nuværende forældede og udslidte anlæg og supplere eventuelle nye behov i Forsvaret. Generatoranlæggene bliver robuste, så de også er egnet til anvendelse under barske vilkår i INTOPS og kan også køre på bl.a. jet fuel. De bliver udstyret med miljøvenlige og moderne dieselmotorer. Således er der også fokus på at reducere luftforurening, reducere CO2 udledning og ikke mindst reducere brændstofforbrug. Generatoranlæggene vil kunne sammenkobles vha. Power Management Styring og herved automatisk kunne kobles ud eller ind afhængig af belastning. Dette kan give en besparelse i brændstofforbrug og driftstimer. Der er ligeledes mulighed for at logge forbrug og standby opsætning for by-strøm eller andre generatorer.


Det forventes, at implementeringen af de første generatoranlæg til Forsvaret kan indledes i starten af 2022.

Nye mobile generatorer til Forsvaret - her 80kW

80kW generator