Materiel
It og cyberområdet
Hør nuværende som tidligere medarbejdere fra FMI fortælle deres historier
Efter blot to år i Kapacitetscenter LUFT (KALU) kunne den 27 årige maskiningeniør Andreas udskifte det åbne kontorlandskab i Ballerup med et internationalt kontor i Forth Worth, Texas. Han er blevet godkendt til en udstationering på fire år for at agere chefingeniørens forlængede arm i F-35-projektet. Hans kontrakt udløber i 2024, hvor han håber på at komme tilbage til Ballerup.
Helt tæt på F-35
It-supporterelev i FMI Cyberdivisionen designer og printer 3D-løsninger, der tilpasses præcis til brugernes behov. Forsvaret har behov for it-support overalt i Rigsfællesskabet, så fra Nuuk til Bornholm findes Lokal IT Support – LITS’er. I Karup har den lokale LITS en it-elev med en ualmindelig nyttig hobby.
Victor, it-elev i forsvaret, har på hobbybasis 3D-printet i gennem de sidste fire-fem år og har brugt YouTube til at lære sig færdighederne.
Amalie Bruun-Hagelund er uddannet jurist (Cand.jur) og ansat som juridisk specialkonsulent i FMI. Tidligere var Amalies kendskab til Forsvaret som arbejdsplads begrænset, og hun havde svært ved at se, hvor juraen passede ind. Da hun for 5 år siden fik foden inden for døren i FMI, fik hun dog øjnene op for, at man som jurist løfter helt centrale opgaver, for at Forsvaret kan have de bedste mulige arbejdsvilkår.
Juridisk specialkonsulent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), Amalie.
Som nyudklækket civilingeniør i geofysik og rumteknologi lå arbejdsmarkedet for Martin Rossaus fødder, og vejen var banet til et job i erhvervslivet. En sejltur med fregatten Niels Juel satte imidlertid andre tanker i gang og skubbede ham i retning af forsvaret.
Fra geofysik og rumteknologi til job i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI).
For 4 år siden byttede Jophiel Nyman Wiis forskningen ud med et job i FMI. Her arbejder han med at optimere Merlin helikopterne og støtte flyvevåbnets redningshelikoptereskadrille. Ifølge Jophiel selv, er det netop samarbejdet med soldaterne, der er noget af det fedeste ved jobbet.
Softwareingeniør i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), Jophiel.
Men skæbne førte ham andre veje. Da Mads Rosenquist Christiansen skrev sit bachelorprojekt i samarbejde med Kapacitetsansvarlig Maritim divisionen (KAMA) i FMI, fik han øjnene op for jobmuligheder i forsvaret. Mads er nu ansat som maskinmester i Forsvarsministeriets- Materiel- og Indkøbsstyrelse, og dét er et tilvalg.
Maskinmester i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI), Mads.
Christina Hviid Mailund arbejder i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse i Strategisektionen, hvor hun er med til at sætte den strategiske retning. Men for Christina startede vejen ind i den uniformerede verden et helt andet sted. Rollen som kvinde i Forsvaret kommer med sine egne prøvelser, men Christina tager det i strakt arm.
I alle de år jeg har været i Forsvaret, har jeg aldrig kedet mig. Jeg har heller aldrig været i den samme rolle i mere end tre eller fire år ad gangen. Det er det, der er fedt ved Forsvaret. Der er så mange spændende muligheder.
For den tidligere kontorelev i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse Marc Olsen, har tiden som elev stået som en enestående mulighed. Han er færdig som elev, men fortsætter i et vikariat, indtil han i februar skal aftjene værnepligt.
Tidligere kontorelev i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Marc Olsen