Materiel
It og cyberområdet
Kom med helt ind i maskinrummet som journalistpraktikant i FMI Presse og Kommunikationssektion.
Fra 2024 og 10 år frem får forsvaret en tilførsel på 200 milliarder kroner. Politisk og i pressen har dette stor opmærksomhed – ikke mindst får vores organisation, FMI, megen omtale, så man keder sig ikke hos os. Kom med i forreste linje, når vi skriver, filmer og fotograferer for at fortælle om nye kampfly, pansrede vogne, krigsskibe, cybersystemer og ikke mindst et stort fokus på de menneskelige historier med portrætter og lignende.
FMI har hovedsæde i Ballerup
Udfordringen er stor, og måske endda lidt skræmmende. Vi skal dog nok sikre, at du bliver godt klædt på til at håndtere opgaven. For inden, vi kaster dig ud i øvelsesterrænnet eller til forsvarsindustriens virksomheder, sikrer vi, at du får en god forståelse for faget og et solidt kendskab til forsvaret. Du vil få en unik indsigt i, hvordan man i FMI anskaffer alt det materiel, et forsvar har brug for. Det være sig alt fra geværer, feltrationer, skibe, kampvogne, fly og meget mere.
I videoen fortæller tidligere journalistpraktikant Søren Sahl Jeppesen om sit praktikforløb i FMI
Kendskabet vil du bl.a. få ved, at du skal arbejde med alle fagets genrer – om det så er nyhedsformidling, reportager, baggrundsartikler, portrætter, kampagner, undrehistorier, referater m.m.
Som journalistpraktikant skal du arbejde med skrift, video samt foto (evt. fra drone), og har det din interesse, kan vi også eksperimentere med lyd. Du skal nemlig være med til at skabe indhold til sociale medier, web og magasiner.
Arbejdet vil bl.a. ske som udsendt medarbejder, hvor du bliver journalisten, der skal være på stedet, når vi fx tester nye droner, antiubådsudstyr, panserbrovogne, missiler eller grej til den individuelle soldat. Du kan også blive sendt med, når vores direktør skal ud for at besøge vores medarbejdere, der er fordelt over hele landet, når han gæster andre dele af forsvaret eller virksomheder i ind- og udland.
Om du helst vil producere kommunikation om materiel eller mennesker eller blande, er op til dine interesser – vi tilpasser det i det redaktionelle arbejde.
Ovenstående er blot nogle af de arbejdsopgaver, der venter dig. Som alle andre steder vil der være helt almindelige dage på kontoret, men her vil du kunne være med til at præge hverdagen ved at komme med gode ideer til historier, eller hvordan de kan formidles. Du vil derfor få god mulighed for at præge din egen hverdag og dyrke de genrer og medier, som du brænder for.
Vi vil dog også gerne udfordre dig og give dig en indsigt i, hvordan det er at sidde på den anden side af bordet, når journalisterne ringer. Så i mindre grad vil du skulle prøve at håndtere nogle af de mange pressehenvendelser, vi får fra landsdækkende, lokale og udenlandske medier.
Alt sammen vil naturligvis ske med sparring, løbende feedback og ud fra netop dine interesser.
FMI er en del af noget større: Det danske forsvar. Det forsvar, der er skabt til at beskytte Danmarks og rigsfællesskabets suverænitet, og vi er en del af samfundets samlede beredskab. Det er os, der har ansvaret for stort set alt materiel og udstyr til Forsvaret, Hjemmeværnet, og Beredskabsstyrelsen. Vi har også en stor del af ansvaret for cyberforsvaret, der også rummer mange gode historier. Og så består vi af ca. 2.500 forskellige medarbejdere med vidt forskellige baggrunde og livshistorier, som bare venter på at blive fortalt.
Som praktikant vil du komme til at arbejde i FMI’s kommunikationssektion i Ballerup. Sektionen består af en chef og otte medarbejdere. Fire er journalister fra enten DMJX eller RUC, med en baggrund fra alt fra nyuddannet til mange års erfaring fra medieverdenen. Alt i alt er sektionens journalistiske kompetencer brede med god mulighed for som praktikant at lære. De resterende tre medarbejdere har hver deres specialer, såsom webmaster, grafik og SoMe. Endelig er der dig som praktikant. Chefen er kommunikationsekspert og civil leder med erfaring fra både det private og staten, såvel som en baggrund med mange år i uniform og udsendelser til verdens brændpunkter.
Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte chef Thorbjørn Nørgaard Hein på tlf. 41 90 22 00, fmi-le-chkom@mil.dk